proză scurtă

long gone

durerea aceea. știi că nu mai ești iubit, că nu mai iubești, că nu vei mai putea iubi, că nu vei mai putea avea niciodată încredere. știi că timpul doar acoperă lucrurile, le îngroapă în nisipuri mișcătoare dar ele stau undeva acolo în miezul pământului
până când lava vreunui vulcan le aduce la suprafață. și te îngroapă în suflul acela fierbinte, greoi, usturător, până te consumi tot. vrei să respiri dar nu mai poți. este prea târziu să fugi. e prea târziu să rămâi întreg.
nici să plângi nu mai ai voie sau timp. zilele se desfășoară nebune, iar la nici capătul lor îți simți capul greu ca un car cu pietre de râu. e ca și cum n-ar fi capul tău, simți acut nevoia să-l sprijini, să-l lași rezemat de un perete rece să-și ordoneze alergarea și gândurile. ochii s-au încețoșat. în jurul tău e un vid. creat de tine, desigur. nu mai ai nici o bază, nici un stâlp de care să te agăți ca să poți prăvăli o casă, ca Samson. viața ta e o mare vâjâială. în anumite momente ai impresia că o ții în mână. că stă acolo cuminte, lipită cu superglue de vertebrele tale, că ești în deplin control dar nu. clipa în care ești cel mai sigur, atunci îți alunecă neputincios printre degete așa cum scapă unii pești prinși cu mâna. te uiți năuc și nu mai e acolo. nici viața ta, nici iubirea ta, nici nimic din ce mai contează.
și ești prea obosit să iei totul de la capăt. tot ce vrei să faci e să dormi pentru că nici o străduință nu mai e deajuns. închizi ochii. simți că timpurile trecute nu mai sunt ale tale și nici viitorul nu ți-a aparținut vreodată. e liniște și te culci pentru că asta e singura oază care ți-a mai rămas.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s