proză scurtă

prosoape și maci

Mă împachetez răcorită, udă, în prosopul alb, imens al hotelului. Mă simt ca-ntr-un hamac moale care ma ține suspendată deasupra unui câmp de maci virgini și prosopul îmi dă drumul din strânsoare ușurel, cât să mă prăvălesc descheiată la inimă în patul apretat.
Adulmec albul proaspăt al cearşafului, bobițe de apă încă-mi zăbovesc pe umeri și gât, când mă întind lent mi le simt zdrobindu-se neputincioase de pielea proaspăt însorită.

Puține lucruri se compară cu așternuturile noi, cu prosoapele mari și miros aproape imperceptibil de lavandă. Nu suport așternuturile desperecheate, nici prosoapele mici și zgârcite ori cele care nu absorb însetate dezmățul duşului. Macii nu trebuie rupți niciodată, e un sacrilegiu. Ei vor să stea acolo pe câmp, cu ciuful în adierea vântului căldicel, li se vede pe față fericirea și timiditatea, nu le rupeți trupul firav. Ei nu cunosc violența, răutatea, invidia că alt mac e mai frumos, cu petale mai fine și mai roșu-n obraji. Nici așternuturile nu recunosc plânsul tăcut sau singurătatea, cearșaful care te acoperă te primește oricum, gol sau încălțat, amar sau vesel, doar perna își mai înmoaie sufletul când absoarbe lacrimi șiroaie.

Cum ar fi să dormim, iubim, odihnim între așternuturi transparente, cu propria lor memorie a emoțiilor noastre, așternuturi care să ne recunoască și să ne învăluie protector, să ne simtă teama, durerea, zâmbetul, să-și strângă cutele sau trupurile amestecate, să ne cuibărească în leagănul lor curat cu vise aproape tangibile.

Să stăm atât de nemișcați într-un câmp de maci încât ei să creadă că suntem pământ, să ne crească pe mâini și picioare, pe burtă, pe sâni, să ne izbucnească maci pe față ca să nu  mai știe nimeni cine suntem, să rămânem albi și curați și buni ca-ntr-un câmp de prosoape albe strălucitoare pe care cresc maci mii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s