proză scurtă

the pain in my mind

Sâmbătă, 11 Aprilie, 2015 

De-atâția miei fripți și iepuri la cuptor, nu te mai vede nimeni, Doamne. Atâta laudă deșartă pe popor care, toată lumea zice, e creștin de sute de ani. Creștini care n-au citit Biblia măcar o dată. Nu-i vorbă, nu sunt mai neprihănită decât restul fiindcă păcatuiesc mult, încerc doar să fiu mai puțin ipocrită. De Paște, văd că Iisus a rămas tot crucificat. Nici măcar nu l-am dat jos de pe cruce. Eram prea ocupați cu iepurii de ciocolată și vopsitul ouălor cu sânge. V-ați gândit vreodată cum ar fi fost să adunăm sângele lui Iisus din vinerea aceea? Nu știu cine ar mai fi vopsit ouă după.

Nu ne mai cutremură nimic. Iisus a înviat sau nu, ce contează, pască și cozonaci să fie. Lumină ca să vedeți mai bine cu ce vă umpleți burțile și lumină la spitale ca să salveze medicii lăcomia credincioșilor.  Ritualuri păgâne împletite cu tradiții de care, aș pune pariu pe viața mea, lui Iisus nici nu-i pasă. Ce-o fi vrând El de la noi de Paştele ăsta?

Ar fi trebuit să se termine cu mieii uciși de când a murit Iisus. Pentru că El simboliza mielul fără cusur care fusese cerut ca jertfă poporului evreu pentru sărbătoarea pascală. Odată cu moartea și învierea lui Iisus, jertfirea mieilor nu mai avea nici o necesitate spirituală. Nici sărbătoarea așa cum a fost ea la origine. Dar noi nu și nu. Ce nu face omul pentru plăcerea gustului și alte plăceri care nu au nici cea mai firavă legătură cu jertfa supremă. E în stare să se întoarcă un popor întreg în Egipt la oalele cu mâncare și cărnuri. Las’ că i-a saturat Dumnezeu de carne atunci.

Nu le mai place oamenilor să se gândească la lucruri spirituale. Pentru că, dacă ar crede, ar însemna că trebuie să se schimbe, dar e mai comod așa.

Câte rugăciuni adevărate s-or fi înălțat în seara asta și fumul câtor miei prăjiți a întunecat cerul și jertfa Mielului. De atâta îngustime, ignoranță și distracție, nu te mai vede aproape nimeni, Doamne. Iartă-ne, deși știm ce facem…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s