copii · jurnal · parenting · politically incorrect · pun intended

sociopata din mine

„Domnişoară, da’ ce copii sociabili aveți cum ați reușit să îi educați așa, că io văd mulți sălbatici în ziua de azi.” „Vizitați des închisori?” aș întreba, pentru că-mi vin foarte multe astfel de răspunsuri la întrebări de acest gen. Dar știu la ce se referă.

Copiii mei zâmbesc nesuferiților din autobuz care cerșesc obiecte în stilul caracteristic:
-Vai, ce rucsac drăguț, nu mi-l dai mie? în timp ce-n mintea mea se derulează răspunsuri politicoase cum ar fi: „sigur, imediat ce îmi dați geanta dvs” sau „cumpără-ți unul” sau „cere mamei tale”.
Copiii mei zâmbesc în supermarket, la aproape oricine, la locul de joacă, la mall, la restaurant, cea mare, A, comunică dezinvolt cu multă lume și povestește uneori chestii pe care ar trebui să le țină pentru ea. Când era mai mică, se ducea către adolescente pe stradă, să le îmbrățișeze, intra în vorbă cu oameni de peste tot și în general ne punea în tot felul de situații penibilo- amuzante datorită sincerității ei debordante -adresându-se şefei mele „de ce sunteți așa grăsuță?” şi altcuiva „aveți un fund mare ca un bolovan”. Cea mică, T, eram cu ea la bancă și brusc s-a dus la un puștan de liceu să-l îmbrățișeze de picior.
Copiii mei zâmbesc mai tot timpul, doar că atunci când un necunoscut încearcă să se bage prea mult în seamă, să le atingă fața, nu mai sunt așa sociabile, lucru complet firesc de altfel.

Ce am făcut eu ca ele să fie așa? Păi, nimic. În afara faptului că le-am luat cu noi peste tot la câteva zile de la naștere, că le-am dat în brațe oricărui vizitator spălat pe mâini și dornic să le țină, oferit tone de explicații și lăsat să exploreze până la limitele siguranței și drepturile celorlalți oameni, nu am făcut nimic special. Așa sunt ele, personalități expansive, extroverte, vesele și aș mai putea adăuga calități vreo câteva pagini ca fiecare cioară care se mândrește cu odraslele-i.

Despre mine însă…nu se poate spune deloc același lucru. Ştiu că par sociabilă, altfel de ce m-aș duce la vreo întâlnire cu aproape alte 40 mame în mod repetat? Că-mi place mâncarea de la chinezesc e unul dintre motive. Urăsc să dau telefoane, iar când fac asta e numai pentru a comunica pe scurt lucruri importante, sunt apeluri rare care se transformă în conversații de 30′ dar asta doar pentru că am prietene la distanță mare și conversațiile altfel decât pe feisbuc sunt necesare. Știu că mă pot împrieteni ușor cu multă lume dar adevărul e că cel mai bine mă simt fără această lume sau mă rog, cu lumea la un touch de tabletă distanță. Am nevoie de timp singură iar acesta e un lux în această perioadă. Sunt convinsă că aș putea trăi izolată pe-un vârf de munte dacă wirelessu’, căldura, apa și lumina nu neapărat în ordinea dată nu se întrerup la fiecare două zile.
Am fost șocată recent de cerințele de add pe facebook ca urmare a ultimului meu articol pe care Ioana a binevoit să îl publice. Știu că sunt persoane obișnuite să primească sute, mii de astfel de cereri dar eu nu numai că nu sunt obișnuită cu această „atenție”, it freaks me out. Fiindcă țin destul de mult la intimitatea familiei mele și majoritatea prietenilor de pe fb fie îi cunosc în afara vieții virtuale, fie suntem prieteni virtuali de foarte mulți ani. Categoric, nu îmi place să socializez de dragul socializării, nu zâmbesc la comandă și nu fac aprecieri gratuite. Prin urmare, nu pot da curs acelor cereri. Răspund la mesaje private, în limita timpului aproapre indisponibil, dacă pot ajuta cu ceva iar pentru asta nu e nevoie să fim „prieteni”. Nu sunt vreo arogantă sau vreo prețioasă dar nici nu mă omor după interacțiune în afara blogului pe platforma căruia mi-ar plăcea să comunic dacă aș avea și comentatori vreodată.

Am prietenii reale, frumoase, durabile. Îmi e din ce în ce mai dificil ca timp, entuziasm, emoții să mă implic în alte prietenii, abia pe acestea reușesc, cu eforturi, să le păstrez și gestionez pentru că nici o relație faină nu e un drum cu sens unic.

Dar sunt ceva mai mult decât asocială, o inadaptată la societatea românească, la mârlanie, la încălcarea drepturilor, la prostie și violență. Urăsc bădăranii, nu am răbdare cu tâmpiții, și-aș deporta fără regrete toți adulții agresivi pe o insulă, n-au decât să se omoare între ei. Trăsăturile mele sociopate se manifestă cu precădere când e vorba de pedofili și violatori, situații în care aș vota o lege pro tortură.

Și când mă gândesc că totul a pornit la de la sociabilitate…

n.b. alte articole publicate de către Prințesa Urbană, în ordinea descrescătoare apariției:
Jucăriile n-au gen

Inocența furată
Nuntă
Tic.Tac.
Întoarceri

Reclame

14 gânduri despre „sociopata din mine

  1. Buna, hai ca iti comentez eu iar. Poate sunt singura care habar n-are cum sa te gaseasca pe facebook asa ca te rog aici daca imi poti da un hint despre cum s-o dezvat pe fie-mea de scutece. Poti sa nu publici comentariul daca vrei…ca n-are legatura cu articolul tau. Sorry. Si, by the way, eu chiar te citesc. Imi place cum scrii.

    Apreciază

  2. La pedofili si violatori le-as taia „minunatiile „,conservate cumva si obligati sa le poarte la gat ca pe un trofeu (dar mai mult sa le vada tot timpul ca-s acolo, atrofiate,nefunctionale:)) si bagati undeva intr-un loc mic, intunecat,urat mirositor si la fiecare ora sa vina cate o namila de om si sa ii violeze fara mila !…si sa le mai scoata 2 dinti eventual :))…asta asa la prima mana . Si odata prinsi sa nu li se mai dea voie NICIODATA, NICIODATA sa umble pe strazi…sa putrezeasca acolo in acel loc infect si sa li se aduca aminte intr-un de ce sunt acolo….

    Apreciază

  3. Esti geniala, Snow, si ti-am mai zis 🙂 Acum am citit articolul publicat de Printesa Urbana, nu stiu cum de l-am ratat. As merge cu el printat prin parcuri si l-as imparti la fiecare replica aiurea. Te pup!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s